Producători români la raft Fabrica De Conserve Porumb Zaharat. România este cel mai mare producător de porumb din UE, dar raftul de conserve de porumb este dominat de branduri străine. În România nu există materie primă pentru a face conserve de porumb. Porumbul din conservă este zaharat.

 

România se menţine pe prima poziţie în Uniunea Europeană la suprafaţa cultivată şi producţia de porumb furajer de câţiva ani, însă cultura de porumb zaharat, denumit şi porumb dulce, abia a reuşit să prindă rădăcini în România, deşi românii cumpără anual zeci de mii de tone de conserve de porumb din supermarketuri şi hipermarketuri.

 

Fabrica De Conserve Porumb Zaharat

În România nu există materie primă pentru a face conserve de porumb. Fabrica De Conserve Porumb Zaharat Porumbul din conservă este special, pentru că are un conţinut ridicat de zahăr, care îi conferă conservarea. Aşadar, importăm din Ungaria şi Polonia.

Google Formlar Uygulama Ankastre Servislik Başvuru Formu

La nivel naţional, noi vindem zeci de mii de tone de conserve Bonduelle de porumb, brandul având cea mai mare cotă de piaţă din România”, spune Florentina Simion, cofondatoare a Serpico Trading, cel mai mare distribuitor al Bonduelle în piaţa românească.

 

Porumbul Zaharat

Cunoscut si sub numele de porumb dulce, începe sa prinda si la noi, scrie Capital, care face o scurtă prezentare a unui tânăr antreprenor din centrul ţării.

 

Aşadar, Gyori Miklos este fermier în Covasna, o zona specifica pentru cultura cartofului, care s-a decis sa înfiinteze primele terenuri cu porumb zaharat în urma cu doi ani. A cautat mai întâi terenuri care sa poata fi irigate, dupa care s-a apucat de treaba. Acum, cu o productie de circa 100.000 de stiuleti la hectar – are cultivate 5 hectare în acest sezon – şi este mai mult decât multumit.

 

Are si de ce, numai daca ne gândim ca a vândut stiuletele cu 50 de bani, în conditiile în care costurile totale de productie se ridica la aproximativ 6.000 de lei la hectar. Cel mai mult îl costa samânta, aproape jumatate din cheltuieli, pe care o aduce din Olanda.

În 2012 a avut trei soiuri de porumb – timpuriu, semitimpuriu si târziu, ceea ce i-a usurat munca pentru ca nu a trebuit sa culeaga tot porumbul în acelasi timp.

Despre lucrari, Miklos spune ca sunt aceleasi ca si la porumbul conventional, cu deosebirea ca porumbul zaharat se culege dupa 75-90 de zile maxim, când boabele “sunt în lapte”. Recunoaste ca la el productia a fost buna, pentru ca a irigat întreaga suprafata, spre deosebire de alti agricultori din zona care nu se pot lauda cu aceleasi rezultate.

Desi este de doar doi ani pe piata, Fabrica De Conserve Porumb Zaharat Gyori Miklos nu duce lipsa de cumparatori. În acest an a vândut porumbul atât catre retele internationale de magazine precum Kaufland sau Lidl – care l-au vândut la bucata în stare proaspata – dar si catre mai multi particulari.

Există şi cerere pe piaţă, din pacate nu din partea fabricilor românesti de conserve din legume, ci a celor unguresti. De altfel, o mare parte din productia din zona ajunge în Ungaria, unul din cei mai mari producatori de porumb zaharat din Europa, mai ales ca exista o fabrica de conserve din porumb zaharat în apropriere de granita cu România.

 

Porumbul zaharat (dulce)

Avem în cultura și la vânzare mai multe soiuri de porumb zaharat de fiert. Avem porumb zaharat timpuriu care se caracterizează prin coacere rapidă, gust si culoare placute. La maturitate porumbul zaharat are 14-16 rânduri de boabe, o lungime de 19-20 cm și aproximativ 360-380 de grame în pănuși. Cultivăm în ferma si alte soiuri de porumb de fiert: Jubilee si Desert.

 

Porumbul zaharat super dulce Desert este un soi mai mare și foarte dulce. Fabrica De Conserve Porumb Zaharat Ajunge la o greutate de până la 380 de grame, excepțional chiar 400 de grame. Lungimea sa este de 20-22 cm și grosimea de 5-6 cm. Are 16 rânduri de boabe. Porumbul Dessert este apreciat pentru gustul său foarte dulce și pentru aroma deosebită.

 

La ce îl folosim?

Porumbul zaharat se pretează pentru consum în stare proaspătă, fiert sau copt. El are o durată mică de fierbere (20-30 de minute) deoarece boabele în lapte sunt foarte moi. În America este consumat și în stare crudă, fără a fi copt sau fiert.

Küçük Ev Aletleri Servislik Veren Firmalar Türkiye’nin

Când putem onora primele comenzi? Prețul porumbului de fiert

Perioada în care începe recoltarea porumbului zaharat este în prima parte a lunii iulie. Porumbul zaharat pentru fiert poate fi recoltat pe o durata de până la 9 saptamâni, în funcție de vreme. Încercăm astfel să acoperim întreg sezonul estival.

 

Suntem o ferma vegetală și clienții nostri sunt firmele/persoanele care cumpară en gros pentru revanzare. Fabrica De Conserve Porumb Zaharat De aceea putem asigura transport doar pentru comenzi mari. Oricine însă este binevenit sa iși ridice marfa de la poarta fermei cu o comandă telefonică prealabilă. Vezi aici pentru detalii de contact și locație.

 

Prețul porumbului zaharat (dulce) pentru fiert variază de la an la an și de asemenea prețul variază chiar și în perioada de livrare. Producem cantități mari și credem că preturile noastre sunt competitive, ca să te convingi te rugăm să ne contactezi.

 

Posibilități de ambalare

Ambalarea porumbului zaharat (dulce) de fiert se face dupa dorința cumpărătorului, cea mai des întâlnită metodă fiind la saci de plasă de 30-50 de bucăți pe sac. Fabrica De Conserve Porumb Zaharat Ambalăm manual, cu grijă, fără a lovi sau a altera mecanic porumbul, pentru ca acesta să poata fi păstrat cât mai mult timp. De obicei timpul de păstrare la loc umbrit este de aproximativ 5-7 zile, iar la temperatura scazuta porumbul zaharat se poate pastra și mai mult.

 

Închidere

Vrei mai multe informații despre cultivarea porumbului zaharat? Fabrica De Conserve Porumb Zaharat Poți citi un articol scris ca de la fermier la fermier de catre echipa noastra

 

Sursă: zf.ro, agrimedia.ro, și fermadinpoiana.ro